x

Voorbereiding op Pelgrimeren naar Santiago de Compostela

Data

9 november 2023

van 10:00 tot 21:00

(avondbelasting tot 21.00 uur)

10 november 2023

van 10:00 tot 15:00

Uiterste inschrijfdatum: Tot 2 weken voor aanvang van de conferentie, nadien in overleg

2-daagse conferentie over alles wat je moet weten over Pelgrimeren naar Santiago de Compostela op: 9-10 november 2023

Omschrijving conferentie
Pelgrimage naar Santiago de Compostela is een reis die met zijn van oudsher verschillende routes duizenden mensen jong en oud van over de hele wereld trekt en zo spirituele verbindingen vormen. Het is een reis vaak in samenhang met de ontwikkelingen in het eigen leven en daarmee ruimte voor bezinning biedt.
Wat een Pelgrimage onvergetelijk maakt is de fysieke uitdaging, de ontmoeting met de natuur, historie, cultuur en de contacten die je onderweg hebt. Er zijn veel manieren om deze unieke uitdaging aan te gaan, in deze conferentie gaan we in op de verschillende aspecten van de reis (wandelen- fietsen), zodat je goed voorbereid je reis kan starten.
Aan bod komt de vraag: Wat is pelgrimeren en wat kan het doen met je? Maar daarnaast ook vragen als: Hoe organiseer ik een langdurig
onderweg zijn? Vind ik voldoende slaapplaatsen? Wat kost het allemaal? Deze conferentie wordt verzorgd door ervaringsdeskundigen en bied een oriƫntatie zowel op geestelijk als op praktisch niveau.

Programma globaal:
kennismaken met de wereld van pelgrimeren, zowel te voet als per fiets, een stukje geschiedenis en cultuurgeschiedenis; voorbereiding lichamelijk, psy-chisch en spiritueel, effecten van pelgrimeren, routes, onderdak zowel refuges, campings als wel kleine pensions, kostenplaatje, alleen of samen gaan, voor- en nadelen hiervan, kunst onderweg, een meditatiebijeenkomst van ongeveer twintig, vijf en twintig minuten over pelgrimeren, en last but not least ingaan op de vragen die mensen hebben. die vragen zijn leidend in de bijeenkomst.

Voor inschrijven kunt u mailen naar: themaconferentiebeukbergen@mindef.nl

Doelgroep

Militairen en Burgers werkzaam bij Defensie

Begeleiding

Rene Heinrichs (Gast Docent. Aalmoezenier b.d.) Ronell Bansie v.d. Hengel (Geestelijk verzorger)

Meer informatie

Naam: Liza Kok
T: 06-10239092 of 088-9511765
E: Themaconferentiebeukbergen@mindef.nl

Inschrijven of informatie opvragen

Uw naam

Uw (Defensie) e-mail en/of telefoonnummer

Onderwerp

Uw bericht