x

Verslaafd aan de liefde? Volgeboekt, u kunt zich niet meer inschrijven voor deze workshop!

Data

28 september 2023 van 13:30 tot 17:00 (Inloop 13.00 uur en afsluitend gezamenlijk diner)
Uiterste inschrijfdatum: Tot 2 weken voor aanvang van de conferentie.

Lezing en workshop verzorgd door de Boeddhistische geestelijke verzorging.

Er is iets vreemds aan de hand met het verschijnsel liefde: het kan aanleiding zijn tot zowel het hoogste geluk dat we ooit ervaren, als tot de diepste ellende en pijn. Deze workshop gaat hierover; maar nog meer over datgene in ons dat liefheeft en lijdt, namelijk onze geest. In de boeddhistische psychologie vindt alles haar oorsprong in de geest en doordat we dit vaak niet doorhebben en de ware aard van onze geest niet kennen, hebben we ook verkeerde opvattingen over de liefde en over de relaties die hieruit voortvloeien. Aldus Jan Geurtz, schrijver van het boek verslaafd aan de liefde.
In deze lezing en workshop laat Jan zien hoe onze zoektocht naar erkenning en liefde vaak voortkomt uit een gevoel van tekort en zelfafwijzing. We zoeken liefde en erkenning van een ander zonder te merken dat dit een averechts effect heeft, we raken meer en meer afhankelijk van de ander en zo ontstaat, onopgemerkt, een verslaving aan de liefde. Maar gelukkig kunnen we hier aan voorbij gaan door de oorzaken hiervan te zien en begrijpen. Dit doen we door goed naar de diepere lagen van onze geest te kijken en door zelfonderzoek te doen.
Jan laat in deze workshop zien hoe onze persoonlijkheid en identiteit opgebouwd is uit verschillende lagen en elementen. En ook hoe ‘onder’ al deze lagen onze zogenaamde ‘natuurlijk staat van zijn’ verscholen ligt. Als we leren om meer vanuit deze ‘natuurlijke staat van zijn’ te leven gaat het leven meer stromen en daarmee ook onze liefde en onze liefdesrelaties.
Jan Geurtz is schrijver van verschillende boeken waaronder zijn meest bekende boek: verslaafd aan de liefde. Hij geeft training, cursussen en retraites geïnspireerd door het Tibetaanse Boeddhisme.

Let op: Aanmelden voor deelname via mailbox: BGV@mindef.nl

Doelgroep

Voor militair en burger werkzaam bij defensie. Vanwege het thema zijn partners ook van harte welkom bij deze workshop.

Begeleiding

Jan Geurts (Gastspreker) Paul van Gogh (Geestelijk Verzorger)

Meer informatie

Naam: Liza Kok
T: 06-10239092 of 088-9511765
E: Themaconferentiebeukbergen@mindef.nl

Inschrijven of informatie opvragen

Uw naam

Uw (Defensie) e-mail en/of telefoonnummer

Onderwerp

Uw bericht