x

Mindfulness en Trauma

Data

28 oktober 2021 van 10:00 tot 17:00
Uiterste inschrijfdatum: in overleg met geestelijk verzorger Paul van Gogh (PA.v.Gogh@mindef.nl)

Op donderdag 28 oktober organiseren wij in samenwerking met de Vrije Universiteit van Amsterdam een conferentie met als thema: mindfulness en trauma.

PTSS en trauma-gerelateerde klachten zijn binnen Defensie geen onbekend fenomeen. Mindfulness kan voor mensen een belangrijke rol spelen in de omgang met deze klachten, maar in het gebruik van mindfulness schuilen ook gevaren. Tijdens deze conferentie verkennen we het terrein van mindfulness en trauma vanuit verschillende perspectieven.

In de ochtend staan we stil bij de rol en plaats van mindfulness binnen verschillende boeddhistische tradities. Ook wordt de betekenis van trauma binnen die verschillende tradities en de rol van opmerkzaamheid daarin onderzocht.

In de middag kijken we naar verschillende toepassingen van mindfulness bij trauma en de gevaren daarvan. Dit doen we aan de hand van een lezing van dr Hiske van Ravesteijn, psychiater en docent aan het Radboudumc Centrum voor Mindfulness. Naast Hiske zullen Alex Spanhak, veteraan en nu werkzaam als veteranencoach bij het NVI en Pascal Baremans, SPV"er bij MGGZ hun medewerking verlenen.

Voor meer informatie of voor het downloaden van de folder over deze dag verwijzen we je graag naar: https://www.dgv.nl/index.php/nl/conferenties-mindfulness-en-trauma

Je kunt je opgeven door een –email te sturen naar: PA.v.Gogh@mindef.nl

Doelgroep

Degene die werkzaam zijn bij het ministerie van defensie.

Begeleiding

Alie Rozendal (Geestelijk Verzorger) Paul van Gogh (Geestelijk Verzorger)

Meer informatie

Naam: Paul van Gogh
T:
E:

Inschrijven of informatie opvragen

Uw naam

Uw (Defensie) e-mail en/of telefoonnummer

Onderwerp

Uw bericht