x

Filosofie, ik denk dus ik besta?

Data

24 en 25 juni 2019
Dagelijks van 10:00 tot 15:30 (Deze conferentie is geannuleerd 1.)
Uiterste inschrijfdatum: Deze conferentie is geannuleerd.

Deze conferentie is geannuleerd 2.

“Filosofie”. Voor de een een term die weerstand oproept, voor de ander een term die nieuwsgierigheid oproept. Wat houdt filosofie in? En bovendien, wat heb je eraan? De een ziet een appel in de boom hangen en vraagt zich af hoe hij die uit de boom gaat krijgen. De ander ziet een appel in de boom en vraagt zich af waar die appel vandaan komt. En weer een ander ziet een appel in de boom en vraagt zich af waarom daar een appel hangt. Filosofie gaat met name over deze laatste vraag. Over de vraag waar je niet gelijk een antwoord op kunt formuleren.
We leven in een tijd waarin we steeds beter zijn geworden in het beantwoorden van de “hoe”-vraag, maar daarmee hebben we ook een soort allergie ontwikkeld bij de “waarom”-vraag. Die vraag lijkt nutteloos, omdat je die altijd kunt blijven stellen. Maar toch is er een grote waarde van het blijven stellen van vragen en niet zomaar genoegen nemen met een antwoord. En laten we wel wezen, als niemand ooit de waaromvraag had gesteld, hadden we nu waarschijnlijk nog in grotten geleefd. Het is dus hoe dan ook van grote waarde geweest voor de ontwikkeling van de menselijke geest. Maar in hoeverre is dat nog van toepassing op deze tijd…?
Ben je benieuwd naar wat deze waarde zou kunnen zijn, of ben je gewoon nieuwsgierig naar filosofie? Geef je dan op voor de tweedaagse conferentie “Ik denk dus ik besta”!
In deze conferentie geven we een schets van de ontwikkeling van de filosofie door de eeuwen heen, maar het wordt zeker geen tweedaags hoorcollege. Door middel van uitdagende werkvormen, beeldmateriaal en zelfreflectie zal je in deze conferentie een beeld vormen van op welke manier een plaats kan kennen in jouw leven, zowel professioneel als privé.

Doelgroep

Eenieder is van harte uitgenodigd om deel te nemen; voorkennis is zeker geen vereiste.

Begeleiding

John Geurts () Shefique Nindu (Geestelijk verzorger)

Meer informatie

Naam: Liza Kok
T: 06-10239092 of 088-9511765
E: e.kok.04@mindef.nl

Inschrijven of informatie opvragen

Uw naam

Uw (Defensie) e-mail en/of telefoonnummer

Onderwerp

Uw bericht