Rondje Beukbergen2018-04-02T11:14:23+00:00

Het Logiesgebouw

Het logiesgebouw is gerealiseerd in 2001. Ook hier vind men de symmetrie terug. Er zijn 68 tweepersoonskamers met douche en toilet verdeeld over twee verdiepingen. In het logiesgebouw bevinden zich vier conferentieruimtes en een ruime lounge. Verder is het gebouw voorzien van een vernieuwde ontspanningsruimte, een internetcafé en wifi.

De Villa, het Hoofdgebouw

Het hoofdgebouw van Beukbergen bestaat uit een souterrain en twee verdiepingen. Het huis is geïnspireerd op de Engelse landhuisstijl en maakt een symmetrische indruk. De Rijksdienst Monumentenzorg in de provincie Utrecht schreef in een rapport uit 1996: “Het landgoed Beukbergen is niet alleen vanwege zijn lange geschiedenis van cultuurhistorisch belang, maar ook van architectuur historisch belang.”
Natuurlijk is er ook ontspanning in de bijzonder sfeervolle bar. Daar kunt u televisie kijken, een spelletje darten en poelen of het gesprek dat overdag begon tot een goed einde brengen.

De Omgeving

De prachtige omgeving van het Vormingscentrum Beukbergen wordt vooral gekenmerkt door de talloze oude beuken, waar het haar naam aan heeft ontleend. Zo heeft men de mogelijkheid om een boswandeling te maken, rust te zoeken of een partijtje te voetballen op een van de gazons.

Vergaderlocatie voor groepen vanuit Defensie

Naast vormingscentrum is Beukbergen ook een zeer geschikte locatie voor al uw vergaderingen, besprekingen, brainstorm- en teambuildingssessies, heidagen,e.d. Ook (afscheids)recepties – bijvoorbeeld in het kader van FLO – kunnen hier gehouden worden. Tegen zeer redelijke prijzen zijn allerlei kortere of langere vergader- en verblijfsarrangementen mogelijk. Met of zonder overnachtingen, met of zonder maaltijden, maar altijd inclusief beamer, draadloos internet en gratis parkeergelegenheid. Voor groepen vanuit Defensie wordt geen zaalhuur berekend. Zoekt u een gastvrije locatie voor uw bijeenkomst, buiten kazerne of kantoor, in de stijlvolle ambiance van een landgoed, dan is Beukbergen iets voor u.
Voor informatie over de arrangementen en allerlei andere mogelijkheden kunt u vrijblijvend contact opnemen met de directeur-facilitair Jan Reuvers, tel. 0346-332111

De Kapel

De kapel uit 1955 werd voor een groot deel gefinancierd door het bedrijfsleven. Opvallend zijn de twee mooie glas-in-lood ramen. De ramen tonen episoden uit het soldatenleven ten tijde van het sterven van Jezus en zijn gemaakt door de kunstenares Gunhild Kristensen.
De kapel is ingericht als multifunctionele ruimte. In 2001 is er een stiltecentrum bij gebouwd.

Het Koetshuis

Het koetshuis dankt zijn naam aan de vroegere bestemming van het gebouw: het was de stalling van de rijtuigen en de paarden.
Tegenwoordig is het een bijzonder sfeervol onderdeel van het militair conferentiecentrum.
Het koetshuis is ingericht met een aantal conferentieruimtes en tevens een bar op de begane grond.