Laden Evenementen

Titel conferentie:
Mindfulness Leidinggeven

Data:
Deze training is omvat 2 lesblokken inclusief avondprogramma en overnachting. Er kan niet separaat op ingeschreven worden.

Blok 1 is op 2 en 3 september 2019
Blok 2 is op 30 en 31 oktober 2019

Aanvangstijd beide blokken is 10.00 uur (inloop vanaf 09.30 uur) tot 18.00 uur, afsluitend met gezamenlijk diner op het vormingscentrum.

Uiterste inschrijfdatum: Tot 2 weken voor aanvang van de conferentie.

Begeleiding:
Wilma Geerdink, Humanistisch Raadsvrouw | Mindfulness trainer in de MBSR/MBCT traditie

Omschrijving conferentie:
Rode draad is een mindfulnesstraining, gericht op jouw leiderschap. In deze training worden ook compassie en mindful communiceren getraind. Er worden diverse meditatietechnieken toegepast. Gevraagd wordt om tussen de twee blokken dagelijks een half uur vrij te maken voor oefeningen. De trainer zal je wekelijks een email sturen om je hierin te begeleiden.

We hebben allemaal, dus ook leidinggevenden, zo onze valkuilen waar we maar al te gemakkelijk instappen. We hebben het dan over de ‘automatische reactiepatronen’. We doen, ook in onze uitoefening van leiderschapstaken, heel veel zonder dat dat een bewuste keuze is. En soms is het ook niet de meest behulpzame keuze. Mindful Leidinggeven kan jou helpen om je automatische patronen los te laten. Je traint in deze conferentie je vaardigheid om met aandacht en compassie (één van de vier morele principes voor succesvol leiderschap) je leiderschapstaak uit te oefenen. Van daaruit kom je tot goede keuzes voor jezelf en anderen.
En misschien helpt het je leiderschapstaak met meer gemak en minder stress uitoefenen.
Doelgroep:
Deze conferentie omvat twee keer twee dagen en is bedoeld voor militairen en burgers die al een tijd een leidinggevende taak hebben. Wanneer je al eens een Mindfulness-training hebt gevolg zal deze conferentie handvaten voor verdieping en meer integratie op de werkplek bieden. Voor hen die nog geen ervaring met Mindfulness hebben vormt deze conferentie een eerste kennismaking.